2021. szeptember 30-án rendezték meg a „WorldSkills Shanghai 2021” nemzetközi szakmai verseny épületasztalos előválogató fordulóját Budapesten. A verseny minden fordulójában egy–egy terméket kell elkészíteniük a versenyzőknek. Az országos szintű előválogató a Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában került megrendezésre. Iskolánkat ezen a rangos megmérettetésen (GYSZC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Szarvas) Ambruzs Gergő 11. G osztályos asztalos tanuló képviselte.

A versenyfeladat egy nemzetközi szintű versenyhez illő nehézségű volt. Bükkfából készítettek egy összetett, íves osztókkal ellátott keretszerkezetet, melynek minden fakötése különböző típusú volt. Kéziszerszámokat és kisgépeket használtak az elkészítéshez. A versenyzőknek a gyakorlati szakmai tudásuk mellett a kreativitásukra is szükség volt. A feladat értékelése során kiemelt szempont volt a pontos és az esztétikus elkészítés is.

 

Iskolánk tanulója először vett részt ilyen típusú szakmai versenyen. Oktatójaként úgy gondolom, Gergő sikeresen helytállt a 6 órás „küzdelemben”. Méltón képviselte iskolánkat.

Verasztó Zoltán oktató